Speelhaven

10 juni 2022

Tijdens de laatste raadsvergadering heeft Leefbaar Almere, samen met betrokken bewoners en De Schoor, een belangrijke stap gezet richting het behoud van speeltuin De Speelhaven. De raad heeft onze motie besproken, waarin wij het college oproepen om de bezuiniging van €50.000 vanaf 2023 voor in ieder geval vier jaar terug te draaien. Dit is essentieel voor het behoud van deze waardevolle plek in Almere Haven.

De Speelhaven is veel meer dan een speeltuin. Het is een plek waar kinderen veilig kunnen spelen en waar ouders en verzorgers elkaar ontmoeten. De speeltuin biedt bovendien toegang tot faciliteiten zoals skelters, fietsjes en een nieuw toiletgebouw, waarvan ook kinderen met een beperking gebruik kunnen maken. Dankzij het beheer is de speeltuin een schone en veilige plek voor iedereen.

De afgelopen maanden hebben bewoners zich massaal ingezet voor het behoud van de speeltuin. Met meer dan 4265 handtekeningen heeft de buurt duidelijk gemaakt dat zij De Speelhaven willen behouden, inclusief de dagelijkse aanwezigheid van een beheerder. De petitie heeft zelfs landelijke aandacht getrokken, met onder andere een reportage in Hart van Nederland.

In onze motie roepen wij het college ook op om, in samenwerking met De Schoor en de inwoners, te onderzoeken hoe De Speelhaven in de toekomst beheerd kan blijven en de openingstijden kunnen worden verruimd. Dit moet zorgen voor een langdurige oplossing voor deze belangrijke sociale ontmoetingsplek.

Wij blijven ons inzetten voor een veilige, toegankelijke en goed beheerde Speelhaven, zodat alle kinderen en gezinnen in Almere Haven kunnen blijven genieten van deze prachtige plek.

Wilt u ons spreken over dit onderwerp of iets anders wat speelt in onze stad? Wij willen het graag van u horen! Meld u aan voor ons inloopspreekuur en deel uw ervaringen, zorgen en ideeën. Samen werken we aan oplossingen voor een beter Almere.

Mailen mag ook: hallo@leefbaaralmere.nl

Je kan ook je telefoonnummer achterlaten en een raadslid zal snel contact met je opnemen

Wilt u ons spreken over dit onderwerp of iets anders wat speelt in onze stad? Wij willen het graag van u horen!

Mailen mag ook: hallo@leefbaaralmere.nl

Je kan ook je telefoonnummer achterlaten en een raadslid zal snel contact met je opnemen