Wij verzetten ons tegen de verhuizing van de supermarkt in Stedenwijk

19 oktober 2024

Wij verzetten ons tegen de geplande verhuizing van de Albert Heijn supermarkt in Stedenwijk. De huidige locatie aan het ’s Hertogenboschplein is van belang voor de bewoners, vooral voor ouderen en mensen met een fysieke beperking die in de nabijgelegen Fokuswoningen wonen.

In deze situatie zien wij voornamelijk winst voor de projectontwikkelaar en de Albert Heijn zelf. Zij profiteren drie keer: eerst door een nieuw project met een supermarkt en woningen aan de Delftstraat te realiseren, vervolgens door de oude locatie te herontwikkelen, en tot slot door langdurig profijt te hebben van de nieuwe locatie.

Voor de bewoners rondom de huidige locatie zijn er weinig voordelen. Ouderen en bewoners met een fysieke beperking moeten straks 800 meter of meer afleggen om bij de nieuwe supermarkt hun boodschappen te doen. Dit is voor hen een aanzienlijke belasting, vooral onder slechte weersomstandigheden.

Wij vinden dat een ondernemer normaal gesproken geld opzij zet voor de revitalisering of nieuwbouw van een pand dat over een periode van bijvoorbeeld 40 jaar wordt afgeschreven. Het argument dat er geen overlevingskans is op de huidige locatie accepteren wij niet als reden voor verhuizing.

Deze verhuizing komt de leefbaarheid van een groot deel van de wijk niet ten goede. Als Leefbaar Almere kiezen wij voor de belangen van de bewoners boven die van de projectontwikkelaar.

Wij stemmen tegen de verplaatsing.

Wilt u ons spreken over dit onderwerp of iets anders wat speelt in onze stad? Wij willen het graag van u horen! Meld u aan voor ons inloopspreekuur en deel uw ervaringen, zorgen en ideeën. Samen werken we aan oplossingen voor een beter Almere.

Mailen mag ook: hallo@leefbaaralmere.nl

Je kan ook je telefoonnummer achterlaten en een raadslid zal snel contact met je opnemen

Wilt u ons spreken over dit onderwerp of iets anders wat speelt in onze stad? Wij willen het graag van u horen!

Mailen mag ook: hallo@leefbaaralmere.nl

Je kan ook je telefoonnummer achterlaten en een raadslid zal snel contact met je opnemen