Banner Website.jpg
Wij gaan de verkiezing in met een bijzondere lijst. Het idee was om niet tien mensen te laten strijden om plaats 2 en 3 op de lijst, maar om mensen met verschillende ambities en capaciteiten te zoeken. Daarmee wilden we voorkomen dat acht teleurgestelde kandidaten voor eigen gewin aan de verkiezing meedoen. Dat is ons goed gelukt.

Vijftien Almeerders stellen zich kandidaat. Dat leidt tot een lijst die ten opzichte van 2014 is opgefrist en die ook waarde heeft voor de toekomst. Niet iedereen hoeft in de raad te zitten om de komende jaren een bijdrage te kunnen leveren. Sommigen willen vooral een goede gesprekspartner zijn, anderen hoeven niet nu al per se in de raad, maar willen dat wel in 2022.
Het resultaat is een groep mensen die prettig en ontspannen met elkaar omgaan. Zij voelen zich door het belang van de stad met elkaar verbonden. Onze kandidaten vullen elkaar aan, zonder dat zij een ander voor de voeten willen lopen. De ideeen worden daardoor beter. We hebben een gezellige groep, die uitstekend functioneert in het licht van onze tegelwijsheid: "Dat wij met belangrijke zaken bezig zijn, betekent niet dat we daar geen plezier in mogen hebben."